Muzică… şi nu numai


Ce poţi face într-o duminică ploioasă? Surf pe youtube… De la SOAD, la Pink Floyd, trecând pe la Ben Howard, nu ştiu cum am ajuns la bâlbele candidei EBA şi de aici la:

https://www.youtube.com/watch?v=15E8nIS7c2I

Oricât de multă muzică uşoară românească am ascultat pe vremuri, am fost surprinsă că nu ştiu piesa asta. N-am fost „fan” Dan Spataru si poate n-as fi scris nimic acum, dacă nu m-ar fi amuzat transpunerea peste timp. Adică piesa următoare:

https://www.youtube.com/watch?v=eVze5ubKecQ

Este exact diferenţa dintre scrisorile părinţilor mei (ca să nu vorbesc de cele ale bunicilor, care se încheiau respectuos cu „Şi transmite toate cele cuvenite din partea mea, familiei dumitale”) şi sms-urile de azi. <<Iubi vezi k mam dus la varmea. Ne vdm aks.Vb>>   🙂

Nu-s maliţioasă. Înţeleg simplificarea şi mi se pare firească într-o lume grăbită în care valorile s-au modificat, s-au redistribuit. Prioritatea numărul unu este comunicarea instantanee, ceea ce în sine nu-i un lucru rău. Dar are de suferit eleganţa, bunul gust şi în ultimă instanţă frumuseţea aşa cum o ştiam noi.

Mesajul pieselor?… Asta-i altă poveste. Şi una şi cealaltă sunt siropuri, telenovele… Bune pentru dedicat iubitei/iubitului presupus infidel, moralizatoare până-n ultimul acord şi care vor să inducă sentimentul vinovăţiei în celălalt.

Azi am avut de spus cele de mai sus. Au fost multe în ultimul timp… de spus sau de tăcut. Nu ştiu când voi mai scrie. Îmi doresc să o fac. Poate vreau prea mult de la mine în direcţia asta şi dintr-o dată. De aceea cred că m-am oprit.

Oricum mai vb… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s